AAA Taxi Objednat taxi

AAA TAXI zahajuje projekt ekologických stanovišť v Praze, flotilu doplní vozy na CNG

17. 2. 2015

Záměr začlenit do žluté flotily AAA TAXI vozy na CNG dostal reálné obrysy. Největší pražská taxislužba zahajuje projekt ekologických stanovišť a do flotily postupně zařazuje nové vozy ŠKODA Octavia G -TEC s pohonem na zemní plyn.

Společnost zároveň zahájila nábor řidičů s nabídkou na výhodný pronájem a využívání těchto vozů.

Trendy ze zahraničí si razí cestu do Prahy

V zahraničí je pohon na CNG u taxislužeb obvyklým jevem. Taxislužby na CNG běžně jezdí například v USA, Švédsku, Německu nebo Jižní Africe. Existují už i města, kde vůz taxislužby nesmí mít jiný pohon než CNG.

Nová Škoda Octavia G-TEC je poháněna motorem 1,4 TSI o výkonu 81 kW. Ten je schopen spalovat jak benzin, tak CNG (stlačený zemní plyn). Součástí technických opatření tohoto modelu je ekologický paket „Green tec“. Vůz samozřejmě splňuje emisní normu Euro 6 platnou od září 2014.

Efektivní provoz, komfort a nízké náklady

Jen čistě na CNG ujede automobil až 410 km. Kombinovaná spotřeba činí 5,4 m3 (3,5 kg) zemního plynu na 100 km, což odpovídá emisím pouhých 97 g CO2/km. Při provozu na benzin umožňuje plná nádrž dojezd 920 km.

Palivové nádrže neomezují nabídku prostoru pro cestující a jejich zavazadla, a tak i škoda Octavia G-TEC, patří k nejprostornějším vozům své třídy.

Nová Škoda Octavia G-TEC přesvědčuje nízkými provozními náklady. Cena paliva CNG je na českém trhu, podobně jako v mnoha dalších zemích Evropy, nižší než cena nafty nebo benzinu.

Nová auta, noví řidiči

V souvislosti s rozšiřováním flotily o vozidla s pohonem na CNG zahájila společnost AAA TAXI nábor řidičů. Zájemcům nabízí, kromě zázemí dlouholetého lídra trhu, zprostředkování výhodného pronájmu vozu Škoda Octavia G-TEC. Náborovou kampaň doprovází motto: Zařaďte s námi jedničku! / Jezděte logicky ekologicky pro AAA TAXI.

Moderní a ekologická taxislužba

Uvedení vozu ŠKODA Octavia G-TEC do flotily je milníkem značky AAA TAXI v oblasti využití technologií šetrných k životnímu prostředí. Technologie CNG je pro značku AAA TAXI důležitým pilířem strategie dalšího rozvoje taxislužby 21. století.